Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Budvar chce dostat točené pivo do malých restaurací, nabízí 20litrové sudy

  • 2
Malé restaurace nebo třeba kavárny, které dosud prodávaly jen lahvové pivo, mají novou možnost, jak nabídnout hostům točený Budweiser Budvar. Budějovický pivovar totiž uvádí na trh nové menší sudy o objemu 20 litrů.

Budějovický Budvar rozšiřuje svoji nabídku sudového piva. Zákazníci si nyní mohou nově objednat světlý a tmavý ležák značky Budweiser Budvar také v malých sudech KEG o objemu 20 litrů.

Pivovar tak reaguje na požadavky zákazníků i na trendy na českém pivním trhu. Menší sudy by měly být zajímavé pro restaurace nebo kavárny, ve kterých se až dosud kvůli malé výtoči prodávalo pivo jen v lahvích.

"Nabídku piva v malých dvacetilitrových sudech uvítají především majitelé restaurací, které s potýkají s dlouhodobým poklesem spotřeby čepovaného piva. Menší sudy jim pomohou v tom, aby mohli podávat skutečně čerstvé pivo v nejvyšší kvalitě," tvrdí vedoucí oddělení tuzemského prodeje Budějovického Budvaru Martin Hořejš. 

V roce 2005 se v průměrné české provozovně prodalo za měsíc téměř 23 hektolitrů čepovaného piva měsíčně, loni to bylo už jen 19 hektolitrů, což je pokles o 17 procent.

 "Očekáváme, že menší sudy osloví i majitele restaurací zaměřených na kvalitní gastronomii nebo kavárny. Tam jsme dosud kvůli menší spotřebě dodávali jen pivo v lahvích," doplnil Horejš.