Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kysané zelí není jen vepřo, knedlo, zelo. Zkuste třeba zelné buchty

Roudenské zelí to je v Jižních Čechách pojem. Už našim předkům dodávalo sílu přežít zimu a na jeho oblibě se nic nezměnilo po staletí. Jen dřevěné bečky nahradila moderní technika. S gastronomickým specialistou Petrem Stupkou můžete nahlédnout do historie této typicky jihočeské speciality a získat i pár tipů jak kysané zelí připravovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

nazdravi

Zelnaky delala moje babicka ne z kynuteho testa,

ale z bramboroveho testa jako  na bramborove knedliky,  zamichala do testa kysele zeli, udelala placky, ktere opekla jako vdolky na plotne a opecene hojne pomazala  rozpustenym sadlen, To byla pohcoutka.:-P

0/0
1.2.2011 18:44

mamina2

Specialita?

Co je na kysaném zelí typicky jihočeského? Kysané zelí se dělá běžně minimálně v celé střední Evropě.

0/0
31.1.2011 12:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.