Diskuze

Kysané zelí není jen vepřo, knedlo, zelo. Zkuste třeba zelné buchty

Roudenské zelí to je v Jižních Čechách pojem. Už našim předkům dodávalo sílu přežít zimu a na jeho oblibě se nic nezměnilo po staletí. Jen dřevěné bečky nahradila moderní technika. S gastronomickým specialistou Petrem Stupkou můžete nahlédnout do historie této typicky jihočeské speciality a získat i pár tipů jak kysané zelí připravovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nazdravi

1. 2. 2011 18:44
Zelnaky delala moje babicka ne z kynuteho testa,

ale z bramboroveho testa jako  na bramborove knedliky,  zamichala do testa kysele zeli, udelala placky, ktere opekla jako vdolky na plotne a opecene hojne pomazala  rozpustenym sadlen, To byla pohcoutka.:-P

0 0
možnosti

mamina2

31. 1. 2011 12:30
Specialita?

Co je na kysaném zelí typicky jihočeského? Kysané zelí se dělá běžně minimálně v celé střední Evropě.

0 0
možnosti