Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nebaví už vás klasický bramborák? Zkuste kapří nebo gulášovou variaci

Cmunda, báč nebo bác, strouhanec, bramborník, kramfleky, hlapáče, vrncocháče. Všechno to jsou lidové výrazy pro jediný pokrm - bramborák. A právě zajímavosti o něm zjišťoval gastronomický specialista Petr Stupka. Prozradil i to, jak připravit netradiční kapří nebo gulášový bramborák.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

persona-non-grata 2

U nás se bramboráku říká křapáč. Je to delikatesa, ale

v dnešní době diet trochu OUT. Ovšem existuje ještě jedna bramborová delikatesa. Je to bramborová placka dělaná z vařených brambor. Její výhodou je to, že se dělá na rozpáleným tálu kuchyňského sporáku, tedy bez tuku. Jenže kdo dnes má takovýto sporák a tuto delikatesu umí udělat  ;-(

0/0
13.2.2011 21:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.