Diskuze

Nebaví už vás klasický bramborák? Zkuste kapří nebo gulášovou variaci

Cmunda, báč nebo bác, strouhanec, bramborník, kramfleky, hlapáče, vrncocháče. Všechno to jsou lidové výrazy pro jediný pokrm - bramborák. A právě zajímavosti o něm zjišťoval gastronomický specialista Petr Stupka. Prozradil i to, jak připravit netradiční kapří nebo gulášový bramborák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P2

persona-non-grata 2

13. 2. 2011 21:09
U nás se bramboráku říká křapáč. Je to delikatesa, ale

v dnešní době diet trochu OUT. Ovšem existuje ještě jedna bramborová delikatesa. Je to bramborová placka dělaná z vařených brambor. Její výhodou je to, že se dělá na rozpáleným tálu kuchyňského sporáku, tedy bez tuku. Jenže kdo dnes má takovýto sporák a tuto delikatesu umí udělat  ;-(

0 0
možnosti