Diskuze

Miloš Štěpnička se šel učit rybářem kvůli vidině pekáče kapřích řízků

Lín je v kuchyni dosud nedoceněná ryba, říká Miloš Štěpnička, jenž vydal několik rybářských kuchařských knih a provozoval krámek s rybími specialitami, který udělal z obývacího pokoje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Strakonicku jsme si ani  jako majitelé rybníčku nepochutnali. Z 10 nasazených skoro kilových línů nepřežil vydří invazi ani jeden. Ze stovky kaprů opravdu jediný přežil, po dvou zimách zmizel i ten. Udržely se jenom běličky, ty větší jsou pravidelně sežrány vydrami, ale potěr se na jaře objeví znovu. Cejny a okouny vydry také do posledního zlikvidovaly. Spolupůsobí i volavky na tahu na jih.

Vydří útoky se u nás opakují každý pozdní podzim, když dole začnou výlovy, jdou vydry podle potoka vzhůru až k nám.

Kapry z obhospodařovaných rybníků nemusíme. Dostávají chlévskou mrvu aby prospívali, dusíkem prosycená voda se jistě projeví i na kvalitě ryb.

0 0
možnosti

Aha a jinak konzumujete co? předpokládám že nic z polí, protože ty JZDáci hnojí také.

0 0
možnosti

Hehe, vypadá jak vodník.

0 0
možnosti