Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity slavnostně otevřela

Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity slavnostně otevřela prodejnu ryb. Od čtvrtka 19. července zde bude vedoucí prodejny Eduard Levý (na snímku) nabízet především rybí výrobky a porcované ryby. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Dáte si kapří filety, rybí salát nebo kaviár? Fakulta otevírá obchod

  • 0
Kapří filety, hranolky, kaviár z jesetera i rybí saláty bude od čtvrtka 19. července prodávat Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V pondělí už slavnostně otevřela prodejnu u Ústavu akvakultury na Husově třídě.

"Budeme pravidelně nabízet chlazené a mražené kapry a pstruhy. Na objednávku budou štiky a candáti z našich rybníků. Zájemci u nás seženou také uzené ryby nebo speciality jako rybí tatarák a kaviár z jesetera," řekl Pavel Vejsada, ředitel Ústavu akvakultury.

V nabídce jsou i mražené půlky omega3kapra se zvýšeným obsahem mastných kyselin. Tento produkt vyvinuli odborníci z fakulty ve spolupráci s pražským Ikemem.

Stánek bude otevřený každý čtvrtek od 9 do 17 hodin. Od září pak navíc v úterý. Živé ryby budou k sehnání na Vánoce či Velikonoce. Produkty hodlá fakulta prodávat za průměrné české ceny.

"Například jeden kilogram marinovaných kapřích hranolků vyjde na 230 korun. Cena kapra se bude pohybovat podle aktuální ceny na trhu, zhruba od 70 do 80 korun za kilo," naznačil vedoucí prodejny Eduard Levý.

V nejbližších dnech fakulta spustí webové stránky www.rybyprozdravi.cz, kde si lidé budou moci ryby objednat. Větší množství dovezou zaměstnanci přímo zákazníkovi. "Budeme se snažit přizpůsobit potřebám kupujících. Dodáme jim vše, co budou chtít. Není problém zavézt někomu třeba 10 kilo pstruhů," dodal Vejsada.