Jako město přímo k nakousnutí se ve čtvrtek představily České Budějovice na Gastrofestu. Zásluhu na tom měli především mistři cukráři.
V premiéře soutěže Budějovické mlsání vytvořili hned několikrát sladkou Černou věž, marcipánový pohled na náměstí, Samsonovu kašnu nebo Masné krámy.
Vítězkou sladkého klání se stala studentka Středního odborného učiliště služeb z Vodňan Barbora Fatková, která vytvořila historický erb města.
Na Gastrofestu je také k vidění i ochutnání obří sachrův dort. Na snímku je jeden z jeho spolutvůrců Roman Liška. Rozhodl se dort nakrojit a ukázat návštěvníkům, že je opravdu skutečný a jedlý.
Návštěvníci Gastrofestu se ale mohou těšit i na řadu dalších specialit. Ti otrlejší mohou ochutnat hadí ragú nebo třeba smažený hmyz.
Velkým tahákem festivalu je také obří sachrův dort. Ten váží 1270 kilogramů a má rozlohu 25 metrů čtverečních.