Ochutnat můžete i hadí ragú, na snímku ho servíruje Marcela Pelderlová.

Ochutnat můžete i hadí ragú, na snímku ho servíruje Marcela Pelderlová. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

OBRAZEM: Začal Gastrofest. Cukráři upekli Černou věž i Samsonovu kašnu

  • 0
V Českých Budějovicích začal ve čtvrtek svátek všech gurmánů - festival Gastrofest. K vidění tu jsou novinky z tuzemské i zahraniční gastronomie. Své umění v první den festivalu předvedli i cukráři při historicky první soutěži Budějovické mlsání. Vytvořili například Černou věž.

Jako město přímo k nakousnutí se ve čtvrtek představily České Budějovice na Gastrofestu. Zásluhu na tom měli především mistři cukráři.

V premiéře soutěže Budějovické mlsání vytvořili hned několikrát sladkou Černou věž, marcipánový pohled na náměstí, Samsonovu kašnu nebo Masné krámy.

Na Gastrofestu můžete ochutnat i osmažený hmyz.

Na Gastrofestu můžete ochutnat i osmažený hmyz.

Vítězkou sladkého klání se stala studentka Středního odborného učiliště služeb z Vodňan Barbora Fatková, která vytvořila historický erb města.

Na Gastrofestu je také k vidění i ochutnání obří sachrův dort. Na snímku je jeden z jeho spolutvůrců Roman Liška. Rozhodl se dort nakrojit a ukázat návštěvníkům, že je opravdu skutečný a jedlý.

Na Gastrofestu je také k vidění i ochutnání obří sachrův dort. Na snímku je jeden z jeho spolutvůrců Roman Liška. Rozhodl se dort nakrojit a ukázat návštěvníkům, že je opravdu skutečný a jedlý.

Návštěvníci Gastrofestu se ale mohou těšit i na řadu dalších specialit. Ti otrlejší mohou ochutnat hadí ragú nebo třeba smažený hmyz.

Velkým tahákem festivalu je také obří sachrův dort. Ten váží 1270 kilogramů a má rozlohu 25 metrů čtverečních.

,