- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V téhle branži se trochu vyznám a menu jídlo za 54kč uvařit , distribuce , kvalita surovin , množství na talíři , náklady , hygiena a zisk tak nějak nejdou dohromady !
V praxi se to dělá tak , že se ubere maso ( už tak nevalné kvality ), koupí se krmné brambory místo konzumních a třeba ťamani přimíchávají do omáček a strouhanky drcený karton......dobrou chuť za levné ceny
Článek se týká mé firmy a bohužel si dovolím s vámi nesouhlasit. U stravování je argument týkající se ceny vs. kvality asi nejjednodušší a na místě a pokud bych vycházel z toho že provozuji nějaký nový bufet na rohu ulice a hrnu se do miliónových zakázek od města asi i pravdivý. Jenomže... v mém případě se jedná o rodinnou firmu s 20letou tradicí, ve které denně obsloužíme přes 450 zákazníků. Za cenu 53 Kč vaříme kompletní menu včetně nápoje a občas i salátu od 03/2009 do současnosti. Od nového roku budeme muset ceny bohužel zvýšit a to se dotkne i seniorů, kteří nechtějí být rukojmí města a vytěžovat kapacity školních jídelen. Od letoška kdy došlo v Písku u obědů pro seniory ke změně (zrušení vlastní vývařovny a přesun do škol - každoroční mnohamilionové výdaje z rozpočtu bez výběrového řízení) nám počet seniorů, kteří si za nedotovaný oběd u nás připlatí stále přibývá.
"Pak bychom museli platit obědy všude, kde se senioři stravují, třeba i v restauracích. My využíváme kapacitu kuchyní v našich školách. Kdybychom dopláceli na stravování jinde, některé fixní náklady na provoz kuchyní by nám stejně neklesly," To mi přijde naprosto logický, být ve vedení města, udělal bych to samé. Oni ty jídla nedotují, víceméně jenom umožňují důchodcům aby si je koupili za náklady. ta "dotace" je to co by město platilo tak jako tak za provoz školní jídelny.
ať se mi to líbí nebo ne, tentokrát mají možná pravdu. I když by propustili několik lidí, fixní náklady zůstávají.