- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Docela by men zajímal organizační struktura a platy v tomto úřadě...
O takovém ovoci jsem nikdy neslyšel. Jehočeské mléko jsem slyšel, z ovoce možná tak ještě produkty ze Zahrady Čech na Litoměřicku, ale jihočeské alias Chelčicko-lhenické ovoce ???
Doufám, že to není nějaká nová specialita, že když si usmyslím nějaký produkt, proti kterému nikdo nevznese námitku, mám produkt se slušnou registrační značkou a přitom jej ani nemusí nikdo znát. Že bysme zas byli v něčem o krok napřed :)
Jako jihocech ho samozrejme znam.Ovoce se zde pestuje od 16.stoleti.A v cem je tak to ovoce dobre?V chuti, barve,vyváženým poměrem mezi cukry a kyselinami .Ovoce se pestuje ve vyssi nadmorske vysce.Kolem je hodne rybniku a lesu/takze je tam hodne vlhkosti/ a prave toto klima prispiva k nezamenitelne chuti a barev.Takove zabarveni jablek nenajdes nikde jinde v Cesku.
ale já to jejich ovoce neznám.... nebo nevím, jak a kde bych ho poznala.... taky bývá někde v obchodech?
Jestli ano, tak vypadá úplně stejně jako jiná jablka. Leda že by každý plod polepovali ochrannou známkou
A rekne mi nekdo ze Lhenic, v cem jsou ty jejich tresne tak vyjmecne? V cem spociva ta tradice a kvalita jenz potrebuje chranit pred celou EU?
pravda, že v tomto případě není ochranná známka zrovna extra nutná, nicméně i tak by mě potěšilo více, kdybych si koupil ovoce z podobné konkrétní a jasné oblasti, než "made in EU". Jejich počet snad potvrzuje to, že jsme v naši malé zemičce úžasně rozmanitý a schopný národ. škoda, že politici nás už 20let krmí lží, hloupostí a v posledních letech i depresí a beznadějí..ti nás jednou ubijou (nebo my je) ..