- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
to nevím, co by Budějovičtí říkali na belgické speciály triple a quadruple s 9-12% alkoholu... To by asi nejraději nedoporučili pít vůbec.
Je to klasické "postní" pivo. Až do Velikonoc máme dobu postní a tu mniši překlenovali energetickými nápoji- nápoj nepřerušuje půst.
Takové pivo se vyrábí ze základu obsabujícího 17-18° mladiny, výsledné pivo pak má mezi 8 a 9% alc. vol. Známé názvy jsou Animátor, Salvátor, typická je koncovka -tor. Toto pivo je v prodeji v Bavorsku téměř výhradně v předjaří. Na podzim k Oktoberfestu se vaří také zvláštní pivo, to má ale pouhých 6% alc.vol.
Tato piva se ovšem nepijí ve velkém množství- dva mázy Oktoberfestbieru stačí nezkušenému k opravdu solidní opičce- celé okolí toho festu je pozvracené.
A protože tady není nic o pivu Bud. Tak to sem dávám sám.
BUD PREMIER SELECT či B:STRONG
Obsah alkoholu 7,6 % obj.
Speciál Bud Premier Select je silné pivo s obsahem alkoholu 7,6 %. Oproti běžnému ležáku je to rozdíl cca 2,6 %. Od konzumentů tudíž vyžaduje daleko větší zkušenost, zodpovědnost a vyzrálost. Proto jsme se mladým lidem rozhodli doporučit, aby s tímto pivem počkali až do doby, kdy jim bude 21 let. V tomto věku už je člověk fyzicky i mentálně vyzrálejší a dokáže tento speciál nejen zvládnout, ale i ocenit a vychutnat. Myslíme si, že Bud Premier Select si takový respekt zaslouží. Díky rekordní, 200 dnů dlouhé době zrání je označován za vrchol pivní alchymie. Charakterizuje jej bohatá, hustá, jemná pěna, tmavší zlatavá barva a výraznější sladová chuť. Jsou zde ale také další důvody, proč je dobré s konzumací tohoto speciálu počkat. V 18 letech není ještě proces dospívání zcela ukončen. Větší množství alkoholu může například způsobit poškození vyvíjejících se sítí mozkových buněk. U mladých lidí také dochází rychleji k intoxikaci i po nízkých dávkách, dříve vzniká závislost, bývají vyšší sklony k násilí, agresivitě, trestné činnosti a k dalším formám rizikového chování.
Díky za info, už jsem chtěl autora seřvat za naprosto nedostatečné informace
Ještě by mě zajímalo, zda a kde se toto pivo dá ochutnat v Brně?
Jinak toto procento alkoholu není na našem trhu až tak vyjímečné. Řada českých (a moravských) minipivovarů dělá speciály s alc. 7-8% .
V hospodách s tzv. třetí pípou lze ochutnat i silná piva ze zahraničí. Nedávno jsem ochutnal Schneider-Weisse Aventinus Weizen-Eisbock, který má "pouze" 12% alc. a dva kousky pivaře spolehlivě "složí"
Bezva. A jaká parametry (stupně, procenta) to pivo má se dozvíme?