Diskuze

Budvar nabízí limitovanou edici silného piva Bud. Pít se má až od 21 let

Nevhodné pro osoby mladší 21 let, zní varování, se kterým se pivaři setkají na etiketě limitované série piva Bud. Parafrází na varovná hesla z cigaret chtějí marketingoví odborníci z pivovaru Budvar upozornit na to, že pivo ze speciálních surovin je velmi silné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J49a82n 71M53r98á40z

22. 3. 2013 20:42

to nevím, co by Budějovičtí říkali na belgické speciály triple a quadruple s 9-12% alkoholu... To by asi nejraději nedoporučili pít vůbec.

0 0
možnosti
Foto

Je to klasické "postní" pivo. Až do Velikonoc máme dobu postní a tu mniši překlenovali energetickými nápoji- nápoj nepřerušuje půst.

Takové pivo se vyrábí ze základu obsabujícího 17-18° mladiny, výsledné pivo pak má mezi 8 a 9% alc. vol. Známé názvy jsou Animátor, Salvátor, typická je koncovka -tor. Toto pivo je v prodeji v Bavorsku téměř výhradně v předjaří. Na podzim k Oktoberfestu se vaří také zvláštní pivo, to má ale pouhých 6% alc.vol.

Tato piva se ovšem nepijí ve velkém množství- dva mázy Oktoberfestbieru stačí nezkušenému k opravdu solidní opičce- celé okolí toho festu je pozvracené.EU[>-]

0 0
možnosti
ZB

A protože tady není nic o pivu Bud. Tak to sem dávám sám.

BUD PREMIER SELECT či B:STRONG

Obsah alkoholu 7,6 % obj.

Speciál Bud Premier Select je silné pivo s obsahem alkoholu 7,6 %. Oproti běžnému ležáku je to rozdíl cca 2,6 %. Od konzumentů tudíž vyžaduje daleko větší zkušenost, zodpovědnost a vyzrálost. Proto jsme se mladým lidem rozhodli doporučit, aby s tímto pivem počkali až do doby, kdy jim bude 21 let. V tomto věku už je člověk fyzicky i mentálně vyzrálejší a dokáže tento speciál nejen zvládnout, ale i ocenit a vychutnat. Myslíme si, že Bud Premier Select si takový respekt zaslouží. Díky rekordní, 200 dnů dlouhé době zrání je označován za vrchol pivní alchymie. Charakterizuje jej bohatá, hustá, jemná pěna, tmavší zlatavá barva a výraznější sladová chuť. Jsou zde ale také další důvody, proč je dobré s konzumací tohoto speciálu počkat. V 18 letech není ještě proces dospívání zcela ukončen. Větší množství alkoholu může například způsobit poškození vyvíjejících se sítí mozkových buněk. U mladých lidí také dochází rychleji k intoxikaci i po nízkých dávkách, dříve vzniká závislost, bývají vyšší sklony k násilí, agresivitě, trestné činnosti a k dalším formám rizikového chování.

10 0
možnosti
JS

Díky za info, už jsem chtěl autora seřvat za naprosto nedostatečné informace ;-)

Ještě by mě zajímalo, zda a kde se toto pivo dá ochutnat v Brně?

Jinak toto procento alkoholu není na našem trhu až tak vyjímečné. Řada českých (a moravských) minipivovarů dělá speciály s alc. 7-8% . 

V hospodách s tzv. třetí pípou lze ochutnat i silná piva ze zahraničí. Nedávno jsem ochutnal  Schneider-Weisse Aventinus Weizen-Eisbock, který má "pouze" 12% alc. a dva kousky pivaře spolehlivě "složí" ;-)

1 0
možnosti
JR

Bezva. A jaká parametry (stupně, procenta) to pivo má se dozvíme?

1 0
možnosti