- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zmiňovaných 17 let by bylo poměrně přiměřených. Pokud by takový rozsudek znamenal, že dotyčná osoba stráví 17 let v kriminále, bez možnosti být propuštěna o minutu dřív, než za 17 let. A tvrdý kriminál. Fyzicky těžké nucené práce. (ano, normované tak, aby to sotyčný mohl splnit, ale aby si pořádně zamakal) A žádné osobní volno, žádná TV, žádné cigaretky.. Po práci sprcha, místnost pro společnou činnost (například šachy, kde chybí 31 figurek) mezitím důkladné prohlídky cel, pak zalehnout a spát. Snad jediné, co by mé představy o vězení splňovalo je nechutná šlichta. Respektive nedostatečná porce nechutné šlichty na misce.
zkušenosti "vychovatele" z bývalých věznic a pracovních táborů?
Pokud se jedná o nemrznoucí směs do ostřikovačů, tak tam mohl být klidně metylalkohol (který je levný a hromadně se dováží pro účely výroby biopaliv) a jeho .přidávání do těchto směsí není zakázáno a jeho funkce z hlediska čištění je lepší než u ostatních pžísad, Etylenglykol není tak jedovatý, jak se tvrdí; kdysi se přidával Nezákonně) do vína pro zjemnění chuti a nikdo se neotrévil. .
Ono je to téměř prašť jak uhoď. Mechanismus i efekt otravy je v podstatě stejný (stejně jako "léčba" - blokace metabolizace ethanolem + dialýza). Samotný ethylenglykol ani methanol nejsou přímo "příliš" škodlivé - problém je, že je tělo rozloží. Methanol na formaldehyd a ten následně na kyselinu mravenčí a mléčnou. Ethylenglykol se metabolizuje na kyselinu glykolovou (která se dále metabolizuje na kyselinu šťavelovou) a přímo na kyselinu šťavelovou (která se dále za tepla může rozkládat na kyselinu mravenčí). Všechno jsou to kyseliny, které pro vnitřní prostředí těla nejsou zrovna zdravé - v dostatečném množství (které však není příliš velké) způsobí rozvrat metabolismu. Hlavním rizikem "překyselení" metabolismu je pak útlum nervové soustavy (ale těch "vedlejších" závažných efektů je celkem hodně) - Třeba kyselina štavelová má nepříjemný zvyk krystalizovat v ledvinách...
Zrádnost ethylenglykolu je jednak chuť (sladká) - která se řeší přidáváním hořké látky, ale především doba vzniku příznaků od počátku otravy, příznaky se začnou projevovat, až v okamžiku, kdy dochází k překyselení metabolismu - zabránit se dá dalšímu "přilévání kyseliny" přilitím ethanolu, ale už posunuté pH, se upravuje špatně.
Takové duševní monstrum by mělo být utraceno.