Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Miloš Štěpnička se šel učit rybářem kvůli vidině pekáče kapřích řízků

Lín je v kuchyni dosud nedoceněná ryba, říká Miloš Štěpnička, jenž vydal několik rybářských kuchařských knih a provozoval krámek s rybími specialitami, který udělal z obývacího pokoje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M84i18r11o92s10l68a94v 79S34t58e65i61n14e47r 4300412450116

Na Strakonicku jsme si ani  jako majitelé rybníčku nepochutnali. Z 10 nasazených skoro kilových línů nepřežil vydří invazi ani jeden. Ze stovky kaprů opravdu jediný přežil, po dvou zimách zmizel i ten. Udržely se jenom běličky, ty větší jsou pravidelně sežrány vydrami, ale potěr se na jaře objeví znovu. Cejny a okouny vydry také do posledního zlikvidovaly. Spolupůsobí i volavky na tahu na jih.

Vydří útoky se u nás opakují každý pozdní podzim, když dole začnou výlovy, jdou vydry podle potoka vzhůru až k nám.

Kapry z obhospodařovaných rybníků nemusíme. Dostávají chlévskou mrvu aby prospívali, dusíkem prosycená voda se jistě projeví i na kvalitě ryb.

0/0
24.6.2014 13:08

D28a31v51i94d 56G20e74s98c88h81v40a82n38d74t82n44e92r 9559543228124

Aha a jinak konzumujete co? předpokládám že nic z polí, protože ty JZDáci hnojí také.

0/0
24.6.2014 14:24

J40a65n 59M39i91c38h29á15l77e15k 3150925823715

Hehe, vypadá jak vodník.

0/0
24.6.2014 12:42







Najdete na iDNES.cz