Diskuse k článku

Na výstavišti lidé ochutnají cvrčky, humry i kuchyni z doby monarchie

Hmyzí burgery, humří speciality, delikatesy z nutrie, ale třeba i původní českou a rakouskou kuchyni z doby monarchie nabídnou kuchaři návštěvníkům 21. ročníku Gastrofestu, který se koná ode dneška do soboty na českobudějovickém výstavišti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M72i39r76o14s71l89a40v 73S27t84e91i78n59e53r 4730772790766

Monarchie měla většinu kuchařek z Moravy nebo z Jižních Čech, proto také vídeňská kuchyně nemůže být Jihočechům nijak nová. Karfiol a paradajzy patřily už vždy k Čechům a Moravanům, telecí řízek zvaný vídeňský známe také všichni. Pajšl jsem vždy nesnášel- jistě nebude chutnat ani mladé generaci, jsou to odpadky.

Vídeňské houskové knedlíky, t. j. knedlíky z nakrájených housek s vejci a petrželí, nažývala má vídeňská babička "české". Současně standartní houskový kynutý knedlík byl "moravský". Semlbába a puffer, to jsou i typicky české pochutiny.

0/0
9.11.2017 19:00



Najdete na iDNES.cz