Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M23i31r27o59s28l38a75v 84S81t65e56i86n41e87r 4110292850156

Monarchie měla většinu kuchařek z Moravy nebo z Jižních Čech, proto také vídeňská kuchyně nemůže být Jihočechům nijak nová. Karfiol a paradajzy patřily už vždy k Čechům a Moravanům, telecí řízek zvaný vídeňský známe také všichni. Pajšl jsem vždy nesnášel- jistě nebude chutnat ani mladé generaci, jsou to odpadky.

Vídeňské houskové knedlíky, t. j. knedlíky z nakrájených housek s vejci a petrželí, nažývala má vídeňská babička "české". Současně standartní houskový kynutý knedlík byl "moravský". Semlbába a puffer, to jsou i typicky české pochutiny.

0/0
doporučit
9.11.2017 19:00







Najdete na iDNES.cz