Bývalý českobudějovický hotel Gomel už brzy otevře své dveře hostům jako

Bývalý českobudějovický hotel Gomel už brzy otevře své dveře hostům jako Clarion Congress Hotel. V sedmnáctipatrové budově teď stavbaři dokončují rekonstrukci tak, aby bylo vše hotovo do 1. dubna letošního roku. Na snímku podlahář Lukáš Němec dokončuje spáry linolea. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Proměna Gomelu jde do finiše, za měsíc otevře Clarion Congress Hotel

  • 13
Ještě měsíc a českobudějovický hotel Gomel, který prochází rekonstrukcí, bude minulostí. Na první dubnový den se totiž chystá otevření Clarion Congress Hotelu. Slibuje čtyřhvězdičkové ubytování i dobrou kuchyni, již povede bývalý šéfkuchař bratislavského hotelu Apollo Peter Hoffmann.

"V okolí hotelu hosté najdou zeleň i prostorné zahrádky s příjemným venkovním posezením. V přízemí otevřeme bar a dvě restaurace. Budova přitáhne víc veřejnost i tím, že bude mít samostatný vchod i z Pražské třídy," popsal ředitel hotelu Martin Štolka.

Bývalý hotel Gomel se pod novým názvem Clarion Congress Hotel České Budějovice otevře pro hosty 1. dubna. Zatím je to však stále stavba zavřená za modrým plechovým plotem s rozbahněným a rozkopaným okolím plným strojů a těžkých nákladních aut. Dělníci pracují venku i uvnitř budovy denně od rána do večera, některé profese finišují i v noci.

"V této chvíli tu dělá 250 lidí různých profesí včetně elektrikářů, podlahářů, sádrokartonářů, malířů, stavebních dělníků a řidičů," potvrdil projektový manažer Libor Kocman z Pozemních staveb Jihlava, které hotel rekonstruují.

Po vstupu do hotelu překvapí spousta světla, které tam nyní proniká zvenku. Jako jediná zůstala v přízemí na svém místě recepce, která už je vybavena novým nábytkem. Lobby bar projektanti přesídlili od oken na protější stranu, takže z něj budou mít návštěvníci výhled do zahrady.

Ze sousedství baru zmizelo točité schodiště do patra a nahradily je pouhé tři schody, které vedou do restaurace Benada. Ta obsadí prosklený roh hotelu naproti recepci. Za ní najdou návštěvníci ještě filipínské a thajské masáže, butik a prostornou budvarskou pivnici rovněž s jednou celou prosklenou stěnou do Pražské třídy. Dovnitř se vejde 114 hostů, na terasovité zahrádce obepínající se kolem nového přístavku evakuačního schodiště a výtahu, bude 88 míst.

"Bude to první z nových restaurací, které chceme vyzkoušet v Budějovicích. Tyto podniky se budou opírat o tradiční českou kuchyni, kvalitní pivo a moderní design," naznačil mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec.

V prvním patře svítí novotou kongresové sály, které voní světlým javorovým dřevem. Prostory až pro 640 hostů nesou jména jihočeských rybníků Rožmberk, Bezdrev, Hejtman, Vajgar a Svět.

Kompletní nerezové vybavení má už také béžově vykachlíkovaná kuchyně a na stoly a židle čeká žlutě vymalovaná restaurace, do níž se vejde až 240 hostů.
"Nepočítáme s žádnými komplikacemi, které by odsunuly naplánovaný termín otevření hotelu," shrnul Štolka.